سودانى مميز التطويرى
الملوخية بالجمبرى Ooouso10
سودانى مميز التطويرى
الملوخية بالجمبرى Ooouso10
تصميم



أهلا وسهلا بك إلى سودانى مميز التطويرى.
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.

الرئيسيةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول
الملوخية بالجمبرى Collapse_tcat
المواضيع المضافه مؤخراً
الموضوع
تاريخ ارسال المشاركة
بواسطة
الأحد يونيو 22, 2014 7:37 pm
الأحد يونيو 22, 2014 7:12 am
الجمعة يونيو 20, 2014 11:26 am
الأربعاء أبريل 30, 2014 7:54 pm
الإثنين أبريل 21, 2014 10:28 am
الثلاثاء مارس 04, 2014 9:05 am
السبت مارس 01, 2014 2:58 pm
السبت يناير 18, 2014 3:13 pm
الأربعاء يناير 01, 2014 9:16 am
الثلاثاء أكتوبر 22, 2013 10:39 am



سودانى مميز التطويرى :: الفسم الاجتماعى :: مطبخ سودانى مميز

 
شاطر
بيانات كاتب الموضوع
الملوخية بالجمبرى
كاتب الموضوعرسالة
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
المشرف العام
الرتبه:
المشرف  العام
الصورة الرمزية
 
محمد عادل

البيانات
الدولة : السودان
الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 667
نقاط : 6035
السٌّمعَة : 70
 
 

 

التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:
http://elhaneeen.sudanforums.net/

 

موضوع: الملوخية بالجمبرى الملوخية بالجمبرى Emptyالجمعة يونيو 03, 2011 5:04 pm






الملوخية بالجمبرىالملوخية بالجمبرى 36_1_51
-------------------

طريقة التحضير :
-------------
1- يتم تجهيز الجمبرى وتقشيره
2- والملوخية ايضا يتم خرطها كالمعتادفى الطبخ العادى
3- يتم فرم بصلتين ووضعهم مع الجمبرى حتى يتم تشويحهم عن طريق شرب ماء الجمبرى وذلك دون اضافة ماء
4- بعد ان تشرب البصل ماء الجمبرى يتم اضافة معلقة زيت من اى نوع مستحب حتى يتم تشويحهم
5- يتم اضافة كوب من الطماطم وذلك حتى يتم تسبيك الطماطم
6- نضع ماء حسب كمية الملوخية + بعد غليان الماء يتم وضع فصين من توم والفلفل الاخضر بعد دقهم
7- يتم بعد ذلك اضافة الملوخية الى الخليط
8- يتم طش الملوخية بالتوم كالطبيخ العادى
-----------------------------------------------------------
1- الكيك
----------------
½ 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كاكاو (أختياري)
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ملح
1 كوب سكر
½ كوب زيت خضار
1 كوب ماء بارد
2 ملعقة صغيرة ڨانيليا
2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون

2- للتزيين

مربى (أي نوع)
فراولة أو كريز طازج
سكر بودرة
شربات (قطر) أو ماء أو حليب فول الصويا أو عسل نحل

الطريقة

- تٌخلط كل المكونات في وعاء عميق و يتم خفقها بالمضرب السلك الكهربائي حتى تتجانس كل المكونات و تتداخل.
- يُصب من خليط الكيك في قوالب صغيرة مدهونة بقليل من الدهن و مرشوشة بالدقيق لمنع التصاق الكيك .
- تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15-20 دقيقة .
- تُخلط المربى بالفاكهة الطازجة و تُحشى بها الكيك بعد تقطيعها نصفين.
- يُخفق سكر البودرة مع القطر حتى نحصل على سائل غليظ و يُصب على سطح الكيك و يُزين بالفاكهة الطازجة .
__________________

الحواوشى الصيامى
---------------------
المكونات:
بطاطس مسلوقة - بصل مبشور- بصل مقطع صغير- فلفل أخضر مقطع صغير - 3 طماطم
لكل كيلو مقطع صغير -ملح فلفل أسود- بهارات ريحة الحواوشى -قرفة(نصف معلقة
صغيرة) -جنزبيل
الطريقه:
تسلق البطاطس جيدا وتهرس جيدا ثم يضاف أليها كل المكونات
نحضر العيش البلدى العادى ونضع فيه هذا الخليط
ندهن الصاج بالزيت والعيش بالزيت
يدخل الفرن فى درجة حرارة متوسطة
----------------------------------------------
شاورما مشروم
---------------
فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى
الطريفة
نقشر الطماطماية
نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفل
ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع من الشاورما ونلفه كويس
نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
وممكن ندخلها الفرن لو انتى عيزاه يتحمص من بره
-------------------------------------------
تورته صيامى
---------
400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
262ج دقيق (حوالى كوب و3 ملاعق كبيره) – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل
فروت دراى

الطريقة
-----
مقاس الصينية 28
نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا
اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة
اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر
لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة
وممكن كمبوت فواكه
----------------------------------------

شيكولاتة موروا
½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى
نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
فى حلة تانية اضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
ثم اضعهم على بعض ثم اضع الجيلاتين وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
يغلوا غلوة بس
------------------------------------------
سلطة الخس والجزر والزيتون
..

المقادير:
2 ك خس مقطع شرايح
ك جزر مبروش خشن
ك خيار مبروش خشن
1\4 ك نعناع مفروم ناعم
1\2 ك زيتون أسباني أسود شرائح

التتبيلة:
3 م ك زيت زيتون ، 4 م ك عصير ليمون ، م ك سماق ، ملح ، م م نعناع ناشف

الطريقة:
اخلطي المقادير ثم اخلطي مقادير التتبيلة ثم صبيها عليها
--------------------------------------------------
شوربة الطماطم
بطاطسايه – بصلة – جزرة – كرات – ملح وفلفل – 20ج كرفس
20 ج ريحان – 10 ج سكر – ½ كيلو طماطم – معلقة طماطم بيورية

الطريقة
نضع البصل والجزر والكرفس المقطعين اى تقطيع فى زيت الزيتون تقليبة
ونضع الطماطم المقطعه اى تقطيع ونقلب ثم نضع البطاطساية المقطعه ثم
نضع معلقة الطماطم البيورية وماء ونغطى لحد قرب السوى نضع معلقة الطماطم
وبعدين نطفى ونضربها فى الخلاط ونصفيها ونغرفها
----------------------------------------------------
باذنجان و فلفل مقلي بالخل و الثوم
المقادير:
نص كيلو بزنجان اسود مكبب – نص كيلو فلفل رومى – راس ثوم مهروسة – ربع كوب
خل- 2قرن فلفل حامى -4طماطم مقطعة متوسط - ملح – فلفل – كمون زيت للقلى
الطريقة
قشرى البذنجان ثم قطعية شرايح متوسطه ثم نضعه فى مصفاه ونرش عليه ملح
ويترك)علشان ما يشربش زيت كتير ( وبعدين نقلية فى الزيت لحد ما يبقى بنى
فاتح .ونشيله فى المصفاة علشان ينزل كل الزيت الزيادةنقلي الفلفل الاخضر فى
نفس الزيت مكان البزنجان لحد ما يتقلى ونشيله من الزيت ويوضع في مصفاه في
مقلاية تانية نضع قليل جدا من الزيت اللى حمرنا فية البزنجان والفلفل ونحمر
فيها الثوم لحد ما يصفر. وبعدين ضعي الفلفل الحامى المخرط صغير والخل ثم
ضعى الطماطم عليهم والملح والفلفل و الكمون وقلبى وسيبيهم لحد ما الطماطم
تدبل ضعى البزنجان والفلفل في طبق غويط على طبقات يعنى نحط بزنجان وبعدين
فلفل وهكذا .ثم صبي عليهم خليط الثوم والطماطم ونغزيهم بالشوكة علشان
الخليط ينزل جواهم والطبق يتشرب من الصلصةو يتاكل ساخن او بارد

----------------------------------------------

البزنجان المخلل

المقادير
كيلو بزنجان عروس ) بتاع الحشو ( رفيع و صغير
راس ثوم
2 فلفلة مهروسين
2 فلفلة حاميين
كوب خل
معلقة كبيرة ملح
كوب ونص ماء
الطريقة
نشيل الكاس الاخضر اللى فى البزنجانة
يغلى الباذنجان في ماء مملح لمدة ( 10-15 ) دقيقة أو حتى يطرى يشق
الباذنجان بالطول شقا عميقاً من فوق لتحت بالسكينة ثم يوضع في مصفاة ويترك
ليبرد
يفرم الثوم والفلفل و الفلفل الحار والبقدونس في الكبة حتى يكون مزيج ناعم
يحشى الباذنجان بالمعلقة الصغيرة من الخليط اللى عملناة ثم يوضع في طبق زجاج او بلا ستيك على ان يكون الحشو لفوق وبعدين نحط الخل.
دوبى الملح في الماء وبعدين حطيه على الباذنجان ويغطى الطبق او العلبة كويس جدا و يفضل لو سبتية يوم علشان يشرب من بعضة و يبقى حلو
------------------------------------
سلطه بابا غنوج

------------------
المقادير:
---------------
ربع كيلو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه
الطريقة:
------------
يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس




للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة

وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا
وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد ما تتقشر وتتحط فى الفريزر
وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن تطلعى من الفريزر
وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى وكانك لسه عاملاه طازة
وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه بتكون نتيجته احسن كتير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز
------------------------------------------
بطاطس محشية ويمكن ايضا الخرشوف
-------------------------
1 بزنجان رومى – فلفل الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف فريش مسلوق
الطريقة
نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات
صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس
مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى
الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى
الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن
---------------------------------------------------

فول اخضر بالكسيرة
----------------
2 م بصل مفروم – 3 م كسبرة خضراء – م بصل – 1/2 ك فول اخضر بقشره – زيت – 2 كوب شوربة او ماء – م كبيرة ارز مغسول
الطريقة
نقطع الفول بالورب قطع صغيرة
نشوح البصل فى الزيت ثانية ثم نضع الفول لحد ما يدبلوا شوية ثم نضع م الارز
ونقلب كويس ثم نضع م الكسبرة الخضراء المفرومة ونقلب ثم نضع الماء او
الشوربة لحد ماتغطى المقدار ونتركه لحد ما يبتدى يدخل فى السوى نعمل
التقليه نضع زيت فى مقلاية ونشوح فيها الثوم والكسبرة الخضراء ثم نضعهم فى
الحلة على الفول لحد مالتغلى غلوة صغيرة ونطفى ونغرفها

--------------------------------------------------------
ارز بسمتى بالحضروات الهندية

--------------------

2 كوب ارز بسمتى – 3 م زيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
الطريقة
نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضع الخضار المشكل المقطع
والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع
الماء ونتركه يستوى عادى
--------------------------------------------------
بطاطس بالكسبرة والثوم
--------------------------

3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – م كسبرة خضراء مفرومة
نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم

-----------------------------------------------------------------

مكرونة بالطماطم
------------------------

1/2 ك مكرونة اسبجتى او اى نوع – م ريحان – م بصل – 3 طماطم – زيت زيتون – 1/4 ك زيتون اسود – زعتر
الطريقة
نسلق المكرونة عادى ونصفيها من الماء
نشوح البصل فى الزيت والثوم والفلفل الملون والحامى والزعتر الفريش يا دوب ثوانى
ثم نضع الزيتون وفى الاخر نضع الريحان والمكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض
ونغرفها
----------------------------------

ارز بالشبت والفول الاخضر
--------------------------

1/2 ك ارز بسمتى – 1/2 كوب شبت – 1 ونص كوب فول اخضر مفصص
زيت – ملح
الطريقة
نضع فى قاع الحلة طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة
ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نعمل فى منتصف
الارز بأيد المعلقة الخشب 5 خروم ونضع داخل كل خرم زيت شويه صغيرين ثم نضع
ماء يادوب يغطى الارز ونغطيه ونتركه يستوى حوالى 5 دقايق















 الموضوع الأصلي : الملوخية بالجمبرى //   المصدر : منتديات سودانى مميز // الكاتب: محمد عادل



المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو جديد
الرتبه:
عضو جديد
الصورة الرمزية
 
ويبقى الأمل

البيانات
الدولة : فلسطين
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 14
نقاط : 4757
السٌّمعَة : 0
 
 

 

التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:

 

موضوع: رد: الملوخية بالجمبرى الملوخية بالجمبرى Emptyالثلاثاء يونيو 14, 2011 7:19 pm






غـــــــــــــريبه اول مرة اسمع فيها...

مشكور اخي ...
دمت بالف خير...















 الموضوع الأصلي : الملوخية بالجمبرى //   المصدر : منتديات سودانى مميز // الكاتب: ويبقى الأمل



المعلومات
الكاتب:
اللقب:
المشرف العام
الرتبه:
المشرف  العام
الصورة الرمزية
 
محمد عادل

البيانات
الدولة : السودان
الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 667
نقاط : 6035
السٌّمعَة : 70
 
 

 

التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:
http://elhaneeen.sudanforums.net/

 

موضوع: رد: الملوخية بالجمبرى الملوخية بالجمبرى Emptyالأربعاء يونيو 15, 2011 6:28 pm






شكراً لمرورك العطر ,v]m















 الموضوع الأصلي : الملوخية بالجمبرى //   المصدر : منتديات سودانى مميز // الكاتب: محمد عادل



المعلومات
الكاتب:
اللقب:
إدارى سابق
الرتبه:
إدارى   سابق
الصورة الرمزية
 
طعم البيوت

البيانات
الدولة : مصر
الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 743
نقاط : 6080
السٌّمعَة : 62
 
 

 

التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:

 

موضوع: رد: الملوخية بالجمبرى الملوخية بالجمبرى Emptyالخميس يونيو 16, 2011 1:23 pm






تسلم ايدك
الملوخية بالجمبرى 2e356935f3432b3a6764595da94a308f















 الموضوع الأصلي : الملوخية بالجمبرى //   المصدر : منتديات سودانى مميز // الكاتب: طعم البيوت



المعلومات
الكاتب:
اللقب:
إدارى سابق
الرتبه:
إدارى   سابق
الصورة الرمزية
 
عسجد

البيانات
الدولة : السودان
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 275
نقاط : 6687
السٌّمعَة : 28
 
 

 

التوقيت

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:
http://www.sudani.ahlamontada.net

 

موضوع: رد: الملوخية بالجمبرى الملوخية بالجمبرى Emptyالجمعة يونيو 24, 2011 4:30 pm






مشكور خالص اخى















 الموضوع الأصلي : الملوخية بالجمبرى //   المصدر : منتديات سودانى مميز // الكاتب: عسجد



الملوخية بالجمبرى

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة

مواضيع مماثلة

-
» طريقة عمل الملوخية الصيامي


الكلمات الدليلية (Tags)
لا يوجد


الــرد الســـريـع
..

هام جداً: قوانين المساهمة في المواضيع. انقر هنا للمعاينة
الرد السريع

خــدمات المـوضـوع
 KonuEtiketleri كلمات دليليه
الملوخية بالجمبرى , الملوخية بالجمبرى , الملوخية بالجمبرى ,الملوخية بالجمبرى ,الملوخية بالجمبرى , الملوخية بالجمبرى
 KonuLinki رابط الموضوع
 Konu BBCode BBCode
 KonuHTML Kodu HTMLcode
إذا وجدت وصلات لاتعمل في الموضوع او أن الموضوع [ الملوخية بالجمبرى ] مخالف ,, من فضلك راسل الإدارة من هنا
>




مواضيع ذات صلة